Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/munksgaarddirect.dk/copenhagenfilmfestival.dk/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/munksgaarddirect.dk/copenhagenfilmfestival.dk/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Film skal ses i kælderbiffen

Film skal ses i kælderbiffen

Film- og TV industrien er kommet så langt i det seneste årti, at produktionsværdien af selv almindelige TV serier langt overgår hvad man så i de helt store Hollywood produktioner for bare 10-15 år siden. Tag eksempelvis en serie som Lost, der i alle henseender var på højde med kvaliteten af en spillefilm.

I takt med den stigende kvalitet af de serier og film vi ser, er det blevet tilsvarende vigtigt, at have ordentligt udstyr til at videreformidle de store oplevelser. Det er muligt at et 28″ billedrørs TV med indbyggede højttalere var fint til at se Friends eller Family Ties i de glade 90’ere, men den går altså ikke længere.

Vi har derfor arrangeret os med en decideret hjemmebiograf med 100 tommers lærred og projektor, samt et surround system. Det giver simpelthen bare en langt bedre oplevelse når man sætter sig i biografstolene (oprindeligt fra Scala Bio) og slukker lyset helt. Det giver en helt anden indlevelse i filmen når man ikke bliver forstyrret af alle mulige udefrakommende distraktioner, og den fede lyd med subwoofer gør oplevelsen langt bedre.

Vi har valgt at lave biografen i kælderen, hvilket gør mørklægning meget lettere end i stuen. Man kan også se en film uden at forstyrre dem som sover på førstesalen, hvilket er herligt når man er flere i familien. Det har dog også betydet at vi har måttet gøre noget ved udluftningen. Vi regner med at indbygge en varmepumpe fra Harald Nyborg når økonomien er kommet sig efter investeringen i en biograf. Indtil da må vi leve med en eldrevet radiator og en affugter som blev anbefalet på billig affugter, som også leverer lidt varme til kælderen, så radiatoren ikke skal arbejde så hårdt.

Det kan godt betale sig at indtænke nogen af de praktiske ting, som varme, fjernbetjent lysstyring og udluftning allerede inden man går i gang med at lave sin kælderbiograf, det kan spare en for en del besvær senere. Det var i hvert fald vores erfaring.

Til gengæld kan du se frem til mange års fornøjelse af dit arbejde, og ikke mindst er det en fantastisk oplevelse at invitere venner og familie på besøg i kælderbiffen, og se deres store øjne når filmen kører hen over lærredet i 100 tommer, og personerne nærmest er i fuld størrelse.

God fornøjelse.