Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/munksgaarddirect.dk/copenhagenfilmfestival.dk/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/munksgaarddirect.dk/copenhagenfilmfestival.dk/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
4 ting du skal overveje inden du køber et legehus

4 ting du skal overveje inden du køber et legehus

At købe et legehus lyder relativt let og selve købet er naturligvis heller ikke særlig svært så længe man har pengene til det. Men når det kommer til forarbejdet, så er det pludselig en helt anden snak. Så skal du blandt andet tage stilling til disse fire vigtige ting først:

  • Materialer – træ eller plast
  • Størrelse – hvor mange skal kunne lege sammen
  • Prisen – hvad må det komme til at koste
  • Ekstra funtioner udover selve huset

Ovenstående er naturligvis ikke udtømmende, men er et rigtig godt udgangspunkt at starte med når du laver din research af markedet.

Plast eller træ?

Vælger du legehuse i plast, så har de den fordel, at de ikke skal vedligeholdes på samme måde som et træhus skal. De er også lettere at flytte rundt på og kommer gerne i langt flottere farver. Omvendt så vil et træ-legehus have den fordel, at det holder meget længere end et der er lavet af plast. Specielt hvis børnene leger vildt i det og får lov til at kravle rundt på taget og lignende.

De legehuse du kan få i plast i dag vil også gerne være billigere at købe, men det kigger vi lidt nærmere på herunder.

Hvor stort skal det være?

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvor stor et legeskur skal være. Som minimum vil jeg anbefale at to til tre børn skal kunne være inde i det samtidigt uden at blive klemt. Med lidt mere bevægelsesfrihed er det også lettere at invitere ind på ”te og kage”.

Jo større huset bliver desto dyrere bliver det også gerne, så den del skal absolut med i beregningerne. Det gode ved et relativt stort legehus er, at så snart børnene ikke leger i det mere, så kan det blive til et flot redskabsskur.

Prisen er super vigtig

Priserne kan variere meget og små plast legehuse vil absolut være det billigst du kan finde. Skal du have god kvalitet derimod, så skal du have et af de lidt større huse af træ. Måske endda et af dem med små termoruder.

Forvent gerne at skulle punge ud med 5-6 tusind kroner for et i en lidt bedre kvalitet.

Mere end bare et legehus

Har du surfet lidt rundt, så ved du sikkert også godt, at der findes uhyggeligt mange varianter af huse til at lege i. Nogle har gynger, nogle har rutsjebaner og andre noget helt tredje tilknyttet. For børnene kan dette give anledning til ekstra leg, så det er absolut værd at overveje.

Jeg håber at du kan se, at forarbejdet er den vigtigste del af hele processen omkring valget. Når du har fundet det rigtige, så er købet blot at tage pengene op af lommen.